Zuur wordt in de Surinaamse keuken bijna overal bij gegeten. Het is heerlijk bij bijna alle gerechten en niet moeilijk te maken.
Ingredienten
- 2 middelgrote rode uien
- 2 komkommers
- ongeveer 200 ml. water
- stukje rode spaanse peper of Surinaamse peper
- ongeveer 3 afgestreken eetlepels suiker
- 2 1/2 dl. witte azijn
- zwarte peper
- pimentkorrels (ongeveer 9-10)
- stukje verse gemberwortel
- 1 kruidnagel
- flinke mespunt zout
- eventueel een teentje knoflook
Bereiding
- Breng de suiker met het water aan de kook en voeg daarna de kruiden toe.
- laat het even koken en doe er dan de azijn bij en laat het afkoelen.
- Snij de komkommer door de helft en dan in dunne schuine plakjes.
- Rode ui ook in halve ringetjes snijden.
- Zaadjes uit de peper halen en ook in kleine ringetjes snijden.
- Voeg uien, komkommer en peper bij de marinade en laat het even intrekken, dan smaakt ze het lekkerste!
Meer lezen over zuurgoed en salade.
Met hoeveel water moet je de suiker opzetten?
BeantwoordenVerwijderendeze recept is wel goed hoor ,ik heb het uitprobeert was lekr.en lees aub goed voor u een gek comentaar zet er staat duidelijk of surinaams peper!!
BeantwoordenVerwijderenBeste Ronald, het lukte niet om jouw mail met de vraag over het recept, Zuur van komkommers en rode ui, te beantwoorden door een foutmelding in de mail. De hoeveelheid water is afhankelijk van de hoeveelheid komkommer, maar de komkommers en uien moeten ruim in het zuur liggen. Je zou gemiddeld zo'n 200 ml. water kunnen aanhouden voor dit recept. Succes!
BeantwoordenVerwijderenHoelang kan je dit bewaren?
BeantwoordenVerwijderenDit zuur is het lekkerste als je het niet te lang bewaart, zodat de komkommer vers is!
BeantwoordenVerwijderen