Aubergine is een heerlijke groente en je kunt deze op veel manieren bereiden. In dit recept wordt de aubergine in plakken gesneden, door een beslag gehaald en gefrituurd. Erg lekker als bijgerecht of als snack!
Ingredienten:
- 2 aubergines
- 3 eieren
- zout en zwarte peper
- 2 teentjes knoflook
- bloem of maizena
- olie om te frituren
- eventueel een snufje ajinomoto of vetsin
- takje selderij fijngesneden
Bereiding:
- De middelgrote aubergines wassen en met de schil in dunne plakken snijden van ongeveer 1/2 cm.
- De eieren loskloppen met wat water en de fijngewreven knoflook, zout, ajinomoto, selderij en zwarte peper.
- Elk plakje aubergine door het losgeklopt eiermengsel halen, dan door de bloem en dan in de olie bakken. De olie moet echt heel goed heet zijn, anders schroeit het beslag niet direct dicht en wordt het te vet.
- Goed laten uitlekken en direct eten.
Tip: Sommigen maken het op een andere manier. Er wordt van alle ingredienten een beslag gemaakt. Hiervoor klop je eerst de eieren los met de kruiden. Voeg er dan de hoeveelheid bloem bij om een beslag te maken en doe er nog een beetje water bij om het tot een soepel en dun beslag te maken.
Meer surinaamse snacks.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten