De naam 'Engris Buru' betekent letterlijk Engelse boeren. Het is een verwijzing naar de herkomst van dit recept.
Ingrediënten:
- 10 eieren
- 24 lepels suiker
- 1 theelepel vanille essence
- 1 theelepel amandel essence
- 1 grote blik ananastukjes
- 10 eetlepels bloem
- 1 scheutje rum
- 2 pakjes vanille suiker
- 1/2 pakje bakpoeder
- 1 koekblik doorsnee 22 cm
Bereiding:
- Stoof de ananas met 12 lepels suiker, en laat dit tot een dikke massa afkoelen.
- De eieren en de overgebleven suiker goed klutsen tot een romige massa ontstaat.
- Meng gelijk bij het klutsen de vanillesuiker en de essences mee.
- Verpreid afgekoelde ananas in het beboterde bakblik.
- Nadat alles mooi dik en romig gemixed is de bloem bijvoegen en nog 1 minuut door mixen.
- Doe de massa over de ananas heen in het bakblik.
- Laat het in een hete oven (190 graden) een half uur bakken. Doe de eerste 20 minuten de oven niet open.
Deze koek is ongeveer 35 a 40 minuten klaar en bevat geen boter. Indien men wel met boter wilt bakken kan dat, dan heeft men 10 eetlepels opgewarmde boter nodig maar het hoeft niet.
Meer gebak.
Hoi het heet Ingris Boroe. Oftewel Engelse bol.
BeantwoordenVerwijderen