Soms heb je snel een verse sambal nodig voor bijvoorbeeld de bara of bij de rijst. Als je zorgt dat je altijd verse madame jeanette-pepers in de vriezer hebt is het niet moeilijk om deze sambal te maken.
Ingredienten:
- 2 madame jeanette-pepers (liefst gele)
- theel. suiker
- halve ui
- 3 knoflook
- beetje zout
- potje piccalilly
Bereiding:
- doe in een staafmixer de ui, knoflook en pepers
- verhit een beetje olie in een koekenpan
- doe er eerst de suiker in, laat ze echter niet tot karamel worden
- dan de gemalen pepers, knoflook en ui
- blus af met de piccalilly
- goed omroeren en eventueel een beetje zout toevoegen.
Bewaar de sambal in een schone pot. Meer sambal/chutney
@anoniem: toevallig niet iemand met belangen aldaar? Dit is een website voor mensen die juist zelf willen maken.
BeantwoordenVerwijderenInderdaad! Ik zit te genieten van de authentieke heerlijke recepten op deze site. Alsjeblieft geen reclame voor de potjes, die kennen we wel en die hoef ik in elk geval niet!!!
BeantwoordenVerwijderenik denk dat 3 knoflook 3 teentjes knoflook moeten zijn ?
BeantwoordenVerwijderen