Ingredienten:
- 1 blikje corned beef
- 1/2 ui
- 1 knoflook
- 1 spaanse peper (of Surinaamse peper als je van heel heet houdt)
- beetje trassi
- beetje suiker
- 1/2 tomaat
- maggiblokje
- beetje ketjap A
- zwarte peper
- olie
Bereiding:
- olie verhitten
- ui eerst goudgeel bakken, dan de knoflook even meebakken
- gesneden rode peper erbij
- dan de gesneden tomaat met maggiblokje, suiker, zwarte peper en trassi meebakken
- scheutje ketjap A erbij en goed roeren
- lepel de corned beef uit het blikje en begin te prakken. De corned beef moet helemaal fijngeprakt worden en ondertussen goed omroeren met de kruiden. In een tefal-pan werkt het beste, omdat het dan minder aanbakt. Blijven omroeren op hoog vuur, zodat de corned beef ook een beetje gebakken wordt.
Serveer de corned beef met witte rijst en een lekkere salade. Het ziet er niet uit, maar het smaakt heerlijk!
Meer vleesgerechten.
idd het ziet er niet uit maar de smaak in combi met rijst is gewoonweg super lekker.
BeantwoordenVerwijderenik heb het ook op een surinaams broodje met zoetzure rode ui gedaan is ook heel erg lekker wel met een beetje garnalensambal superrrrrrrrrr lekker..
groetje allemaal.
Ik maak dit ook wel eens maar dan doe ik er een blik/pot witte bonen doorheen, ook lekker, goedkoop en snel klaar.
BeantwoordenVerwijderenHallo,
BeantwoordenVerwijderencorned beef is ook heel erg lekker als je een klein blikje doperwten en klein blikje mais er door doet,wel van bonduelle en laten uitlekken met wat zwarte peper erdoor heen.
groet yvonne
Hoeveel is 'n beetje trassi? En 'een beetje' suiker? Halve theelepel?
BeantwoordenVerwijderenInderdaad, van beiden ongeveer een halve theelepel!
BeantwoordenVerwijderenWij eten het altijd met & wortel
BeantwoordenVerwijderenDoperwtjes
BeantwoordenVerwijderenDit is zo lekker!
BeantwoordenVerwijderen