Teloh: gebakken cassave met bakkeljauw

Teloh kun je los eten, maar het is vooral lekker in combinatie met bakkeljauw. Voor dit recept kun je het beste verse cassave gebruiken, maar diepvries kan ook.











Ingredienten
- 1 kg verse cassave of 4 zakjes diepvriescassave
- zout en olie (geen frituurvet!)
- 400-500 gram bakkeljauw
- 1 tomaat in kleine stukjes gesneden
- 1 Madam Jeanette peper of adjuma peper
- 1 fijngesneden ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel tomatenpuree
- zwarte peper
- olie voor het bakken van de bakkeljauw
- paar takjes selderij fijngesneden

Bereiding teloh
Verse cassave eerst schillen en wanneer je diepvriescassave neemt, moet je die eerst ontdooien. Snijd de cassave in flinke repen, zoals grote Vlaamse friet. Je kunt de cassave eerst even in water met wat zout voorkoken (15 minuten) en dan in de ruime olie bakken, maar je kunt de repen ook direct in de olie bakken.

Bereiding bakkeljauw
De bakkeljauw moet je eerst grotendeels ontzouten door ze een aantal uren in een pan met water te leggen, waarbij je regelmatig het water vernieuwd. Als je de bakkeljauw nog meer wilt ontzouten, dan zul je ze 30-45 minuten zachtjes moeten uitkoken. Verwijder de graatjes uit de uitgelekte vis en scheur ze in stukjes.

Verhit een beetje olie in een pan en bak daarin eerst de ui lichtbruin, voeg dan de knoflook en de Madam Jeanette peper toe. Als je niet van te heet houdt, gebruik dan slechts een paar flintertjes peper of laat de hele peper meestoven zonder open te laten barsten. Tomaat erbij en zachtjes laten bakken. Dan de stukjes bakkeljauw erbij en alles goed omroeren. Op het laatst de selderij toevoegen.

Dien op met pindasaus en een frisse komkommersalade!

Meer aardvruchten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten