Tjendol: Hoe maak je de Indonesische variant van Dawet?

In Suriname wordt vooral de roze variant van de Indonesische Tjendol gemaakt en heet dan Dawet. Toch is het leuk om eens de originele variant te proberen die groen is en glibbertjes heeft. Tegenwoordig is leren koken niet moeilijk meer, met alle video's die op Youtube te vinden zijn. In onderstaande video's wordt getoond hoe je Tjendol maakt, een heerlijke Indonesische kokosdrank!









Er gaat niets boven het zien hoe je een gerecht bereidt. Het is alsof je over de schouder van de kok meekijkt en dat is toch altijd nog beter dan het volgen van een geschreven recept. Hieronder zie je 3 video's, waarin wordt getoond hoe je Tjendol maakt. Lees de ingredienten terug op het recept van Tjendol en Dawet.
Meer dranken.

Deze video laat de echte Indonesische manier zien voor het maken van Tjendol. Er wordt verse kokosmelk en veel pandanblad gebruikt, wat een heerlijke smaak geeft.




Hieronder nog 2 Nederlandsstalige video's met een duidelijke handleiding over de bereiding van Tjendol!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten