Dit is een makkelijke versie voor de sambal die bij de roti wordt gegeten. Deze sambal moet echt heet zijn en een beetje zuur door tomaten en azijn.
Als je een gerecht hebt gemaakt waarin een Surinaamse peper in zijn geheel moest meestoven, dan kun je deze peper ook goed gebruiken om snel een lekkere sambal te maken.
Ingredienten:
- een paar rijpe tomaten
- madame Jeanette peper naar smaak
- 4 teentjes knoflook
- zout
- azijn
Bereiding:
- Je kunt de tomaten rauw gebruiken, maar ook even 1 minuutje in kokend water onderdompelen, zodat ze wat zachter zijn.
- Doe de in stukken gesneden tomaten in het bakje van de staafmixer en doe daar de Surinaamse peper(s) bij. Als je het niet heel erg heet wilt, dan is 1 peper met pitjes al voldoende.
- Doe er de knoflook bij en maal alles tot het helemaal fijn is.
- Giet de massa over in een schaaltje en doe er dan een scheut azijn bij en zout naar smaak. Proef even of de smaak goed is, anders nog een beetje azijn toevoegen.
Meer sambal/chutney
Geen opmerkingen:
Een reactie posten