De groentesoort poe lijkt uiterlijk op een soort komkommer en is te gebruiken in verschillende recepten. Deze groente kan wel een paar kilo zwaar worden. In India en door de Surinaamse Hindoestanen wordt deze groente lauki genoemd. De groente heeft zelf weinig smaak, dus moeten er kruiden aan worden toegevoegd. In dit recept word de poe in soep met masala en kokosmelk verwerkt. Ook staat onderaan het recept een link naar een Indiaas recept van lauki met yoghurt.
Ingredienten:
- 400 gram kip of kipfilet
- 1 poe
- 1 fijngesneden ui
- 3 fijngesneden teentjes knoflook
- 1 blik kokosmelk of vers geperste kokosmelk uit geraspte kokos
- kippenbouillonblokjes naar smaak
- 2 eetlepels Surinaamse masala
- paar takjes fijngesneden selderij
- zwarte peper
- een paar eetlepels olie
- water (ongeveer 3-4 kopjes)
Bereiding:
- De poe moet eerst worden geschild en dan gewassen. Snij ze daarna in blokjes.
- De kip in kleine stukken snijden (of de kipfilet in blokjes). Eventueel wassen op zijn Surinaams met azijn of citroensap.
- Verhit de olie in een flinke pan en bak hierin de ui en knoflook aan. Voeg dan de masala toe en de kip en bak alles goed om en om.
- Voeg dan de bouillonblokjes, zwarte peper en selderij toe en bak alles een paar minuten.
- Voeg dan de kokosmelk toe en het water.
- Breng het geheel aan de kook en voeg dan de blokjes poe toe.
- Laat de soep ongeveer 30 minuten zachtjes koken en voeg eventueel nog wat extra zout toe.
- De soep kun je eten met witte rijst of met brood!
Klik hier voor het Indiase recept met foto's (Engels)
Rubriek: soepen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten