Ingrediƫnten:
- 400 gr. dahl (gele spliterwten)
- 1/2 ui
- 1/2 madame Jeanette peper
- 1/2 ui
- 1/2 madame Jeanette peper
- 3 teentjes knoflook
- 2 theel. Surinaamse masala
- zwarte peper
- 1 theel. tomatenpuree
- paar eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel geroosterd komijnzaad
- zout of maggiblokje
- 6-8 okra's
- fijngesneden selderij
Bereiding:
- Was de linzen goed en het beste kun je ze een nachtje laten weken.
- Zet de linzen op in ruim water (ze moeten helemaal onder water staan) samen met de fijngesneden Surinaamse peper en kook ze tot ze helemaal gaar zijn.
- Snij de ui in reepjes en de knoflook in dunne plakjes.
- Rooster de komijnzaadjes.
- Verhit de olie en bak daarin de uien en knoflook bruin.
- Voeg de hete olie en gebakken uien en knoflook toe aan de dahl.
- Doe er dan de geroosterde komijnzaadjes, tomatenpuree, masala, zwarte peper en zout bij en roer alles even door.
- Voeg als laatste de okra's toe en laat stoven tot ze helemaal gaar zijn.
- Doe er op het laatst fijngesneden selderij (of korianderblaadjes) doorheen. (ongeveer 1 volle eetlepel).
De dahl kan worden gegeten met rijst.
Tip: Als je geen okra wilt gebruiken, dan kun je ook wilde spinazie toevoegen of andere stevige bladgroenten. Deze hoeven pas op het einde te worden toegevoegd.
Rubriek: vegetarisch
Video Dahl with chopped tomatoes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten