Surinaamse recepten: Dahl met okra (okro)

Dahl is een goede vleesvervanger en kan zodanig worden bereid dat het een heerlijk hoofdgerecht is dat je kunt eten met witte rijst. In dit gerecht wordt de dahl bereid met okra, maar je kunt ook stevige bladgroenten gebruiken.




 





Ingrediƫnten:
- 400 gr. dahl (gele spliterwten)
- 1/2 ui
- 1/2 madame Jeanette peper
- 3 teentjes knoflook
- 2 theel. Surinaamse masala
- zwarte peper
- 1 theel. tomatenpuree
- paar eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel geroosterd komijnzaad
- zout of maggiblokje
- 6-8 okra's
- fijngesneden selderij

Bereiding:
- Was de linzen goed en het beste kun je ze een nachtje laten weken.
- Zet de linzen op in ruim water (ze moeten helemaal onder water staan) samen met de fijngesneden Surinaamse peper en kook ze tot ze helemaal gaar zijn. 
- Snij de ui in reepjes en de knoflook in dunne plakjes.
- Rooster de komijnzaadjes.
- Verhit de olie en bak daarin de uien en knoflook bruin.
- Voeg de hete olie en gebakken uien en knoflook toe aan de dahl. 
- Doe er dan de geroosterde komijnzaadjes, tomatenpuree, masala, zwarte peper en zout bij en roer alles even door. 
- Voeg als laatste de okra's toe en laat stoven tot ze helemaal gaar zijn.
- Doe er op het laatst fijngesneden selderij (of korianderblaadjes) doorheen. (ongeveer 1 volle eetlepel).
De dahl kan worden gegeten met rijst.

Tip: Als je geen okra wilt gebruiken, dan kun je ook wilde spinazie toevoegen of andere stevige bladgroenten. Deze hoeven pas op het einde te worden toegevoegd.

Rubriek: vegetarisch 

Video Dahl with chopped tomatoes 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten