Hete tomatensalsa met Surinaamse peper

Tomaten zijn erg gezond en daarom dit snelle en eenvoudige recept van een tomatensalsa met Surinaamse peper. Heerlijk voor op brood samen met broodbeleg of bij de maaltijd. Als je het eenmaal gewend bent, dan eet je sambal of salsa overal bij! Je hebt voor dit recept wel een blender met hakmolentje nodig.









Ingredienten:
- 5 mooie rode tomaten
- 1 rode ui
- 6 teentjes knoflook
- 1 gele Surinaamse peper
- zout
- scheutje azijn

Bereiding:
- Doe de ui met de knoflook en de peper in de hakmolen en blend ze fijn.
- Doe de gemalen massa in een bakje (dat in de magnetron kan).
- Maal de tomaten ook fijn en voeg deze bij de ui-knoflook-peper massa.
- Voeg zout toe.
- Roer alles goed om en kook de massa 10 minuten in de magnetron.
- Voeg dan nog een scheutje azijn toe naar smaak en de salsa is klaar.
- Doe de salsa in een schone pot en bewaar in de koelkast.

Salsa kun je ook rauw eten, maar als het even heeft gekookt dan zijn de smaken nog lekkerder. Daarbij zijn tomaten die even hebben gekookt nog gezonder voor mannen, omdat een gekookte of gebakken tomaat stoffen bevat die bewezen hebben dat ze prostaatkanker tegen gaan.

Tip1: je kunt een gedeelte invriezen, dan heb je altijd pittige salsa bij de hand.

Rubriek: sambal/chutney

Geen opmerkingen:

Een reactie posten