Nasi goreng met gebakken kiprestjes en doperwtjes


Nasi goreng betekent 'gebakken rijst' en is niet een standaard gerecht. Het wordt gemaakt van de restjes die over zijn van de vorige dag en daar zijn natuurlijk vele variaties op. Heb je nog wat gebakken kip en rijst over van de vorige dag? Maak dan eens deze eenvoudige gebakken rijst met kleine diepvriesdoperwtjes en restjes kip. Heel snel klaar en toch heel erg lekker!





Ingrediƫnten:
- gekookte rijst
- kopje diepvriesdoperwten (de kleinste die je kunt kopen)
- restjes gebakken kip
- rode lombok (hoeft niet)
- kippenbouillonpoeder of blokjes (zie hiervoor onderaan dit recept)
- zout
- zwarte peper
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- olie
- eventueel een scheutje vissaus (zie onderaan het recept)















Bereiding:
- Warm de koude rijst even voor in de magnetron.
- Snij de ui, knoflook en peper fijn.
- Scheur de gebakken kip in stukjes
- Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een wok en laat dat goed heet worden.
- Bak eerst de ui en als ze gaat geuren, doe er dan de knoflook en gesneden lombok bij.
- Alles even goed omscheppen en doe er dan kip bij.
- Voeg naar smaak kippenbouillonpoeder of blokjes toe en zwarte peper toe.































 -  Voeg dan de doperwtjes toe en bak deze 2 minuutjes mee.














- Voeg de rijst toe en schep alles goed om.














- Voeg eventueel nog wat extra kippenbouillonpoeder of zout toe.
















Tip: Voeg een klein scheutje dunne vissaus toe aan het einde. Dit maakt de rijst wat zouter en geeft nog meer smaak.

















Rubriek: rijstgerechten

1 opmerking: