Bitawiri ofwel bitterblad

Bitawiri is een Surinaamse groente die enigzins bitter is, net als sopropo en antroewa. Je kunt de groenten wokken en eten bij de rijst. Ook kun je er wat extra verse peper aan toevoegen zodat je de groenten als sambal kunt gebruiken.









Ingredienten:
- bosje bitawiri (ruim een pond)
- halve ui
- tomaatje
- mespuntje suiker
- maggiblokje(s)
- vetsin
- zonnebloemolie
- eventueel verse peper naar smaak als je het heet wilt
- 2 teentjes knoflook
- zwarte peper
- eventueel een stukje trassi of wat vissaus (bij de toko, maakt het gerecht zout, dus uitkijken met de hoeveelheid)

Bereiding:
- trek het blad van boven naar beneden van de stengel en was de bitawiri heel goed tot er geen zand meer in zit en snij ze in grove stukken
- laat goed uitlekken in een vergiet
- verhit de olie in een wok goed heet
- fruit hierin de gesneden ui, daarna de knoflook( en eventueel verse peper als je er sambal van maakt)
- voeg de gesneden tomaat toe met het mespuntje suiker, de trassi, de zwarte peper en het maggiblokje
- doe er dan de bitawiri bij en roer het goed om tot het blad is geslonken en doe er een beetje vetsin bij en indien gewenst wat vissaus.
- laat het gerecht nog even smoren tot het gaar is.

Meer lezen over groenten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten