Bij de nasi rames krijg je vaak sambal van gefrituurde aardappel(stokjes). Deze sambal is makkelijk zelf te maken en is erg lekker als aanvulling bij witte rijst met kip/vlees en groenten.
Ingredienten:
- 1- 2 zakje(s) aardappelfrietjes (je kunt ze ook zelf maken door verse aardappel te raspen of te snijden in dunne lucifers en te frituren)
- halve gesneden ui
- 2 teentjes knoflook
- verse peper (voor superhete sambal gebruik je madame jeanette en anders rode spaanse peper)
- half gesneden tomaatje
- maggiblokje
- theelepeltje trassi
- mespunt ketumbar
- salamblad
- stuk verse sereh
- stukje verse laos
- theelepel suiker
- mespuntje aji no moto
- olie
Bereiding:
- Olie goed heet laten worden.
- doe de suiker in de pan en dan de ui.
- voeg de knoflook toe en de gesneden verse peper naar smaak.
- voeg de verse laos, sereh, trassi, ketumbar en salam toe.
- voeg de stukjes tomaat toe met het maggiblokje en de aji no moto.
- laat het even zachtjes bakken, zodat de kruiden hun smaak kunnen afgeven.
- de tomaat moet helemaal drooggebakken zijn met de kruiden.
- voeg op het laatste moment de droge aardappelstokjes toe.
Rubriek: sambal/chutney
Geen opmerkingen:
Een reactie posten