Ingredienten:
- hoeveelheid rundvlees naar behoefte
- ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 tomaat (of eventueel een eetlepel tomatenpuree)
- zwarte peper
- 1-2 eetlepels masala (Surinaamse kerrie)
- madame Jeanette peper
- eetlepel fijngesneden selderij
- mespunt aji no moto
- zout, maggiblokjes of bouillonblokjes
- olie
Bereiding:
- Vlees in stukjes snijden en inwrijven met zout en zwarte peper.
- olie verhitten en de ui bakken tot ze lichtbruin is.
- doe er het vlees bij en bak het mee tot het vocht is verdwenen.
- dan de gesneden of geperste knoflook meebakken.
- doe er dan de masala bij en maggi-of bouillonblokjes naar smaak.
- gesneden tomaat toevoegen.
- aji no moto toevoegen.
- goed doorbakken en dan wat water erbij doen.
- leg de madame jeanette peper er op en laat het vlees stoven tot het gaar is.
- tussendoor eventueel wat water toevoegen en controleren of de peper niet opengaat (tenzij je het heet wilt).
- op het eind de gesneden selderij nog even mee laten stoven.
Tip1: laat 2 blaadjes salam of laurier meestoven
Tip 2: als het vlees bijna gaar is, dan kun je de laatste 20 minuten stukjes vastkokende aardappelen toevoegen. Voeg dan nog wel wat extra zout of bouillonblokjes toe.
Meer lezen over vleesgerechten.
Heeeeeeeerlijk !!!
BeantwoordenVerwijderenIk ben helemaal fan vd surinaamse keuken en dan vooral de massala.
Zelf van Indische komaf dus een mooie mengeling van deze twee keukens ;-)