Kouseband is ook erg lekker als bijgerecht bij de roti. In dit gerecht wordt de kousenband gekruid met massala, waardoor de smaak goed past bij de andere gerechten bij de roti. Natuurlijk kun je dit gerecht ook eten bij witte rijst. Je kunt de boontjes in stukjes snijden, of op de traditionele manier van dunne schuine stukjes.
Ingredienten
- hoeveelheid kouseband naar aantal personen
- halve ui gesnipperd
- teentje knoflook
- theelepel massala
- madame jeanette peper
- maggiblokje of kippenbouillontablet
- zwarte peper
- olie
- eventueel een extra mespuntje komijn-en korianderpoeder
Bereiding
- Snij de kouseband in mooie kleine stukjes of fijn schuin gesneden.
- verhit een beetje olie en bak hierin de ui mooi goudbruin.
- doe er de fijngemaakte knoflook bij, het maggiblokje, de zwarte peper, de massala en eventueel komijn en korianderpoeder.
- bak de kouseband mee.
- laat de kouseband een kwartiertje stoven met de hele peper bovenop (niet laten opengaan, het is alleen voor de smaak).
- eventueel afmaken met een mespuntje aji no moto.
Tip: Hou je wel van heet eten, bak dan de Surinaamse peper in
stukjes mee. Kijk uit met de hoeveelheid, want Surinaamse peper is erg
heet.
Meer lezen over groenten.
Met een beetje zoete ketjap is het gelijk een stuk lekkerder!
BeantwoordenVerwijderen