Heb je geen zin om echt uitgebreid te koken? Maak dan eens deze 'soep' van spercibonen met stukjes zoute vis en rijst. Ik herinnerde mij vandaag dat we dat vroeger wel eens aten. Het is echt heel erg basic en supereenvoudig, maar eenvoud is soms erg lekker!
Ingredienten
- spercibonen naar aantal personen
- ui
- knoflook
- stukje trassi
- zonnebloemolie
- maggiblokjes of kippenbouillonblokjes
- zwarte peper
- beetje suiker
- halve gesneden tomaat
- zoute vis (geen bakkeljauw, maar de droge, zoute vis vacuum verpakt in kleine zakjes)
Bereiding
- Maak de spercibonen schoon, was ze en snij ze in stukken.
- snij de ui en knoflook fijn.
- verhit de olie en doe er eerst een theelepeltje suiker in. Kijk uit dat het niet gaat carameliseren.
- dan de ui erbij en goed omroeren tot ze goudbruin is en lekker gaat ruiken.
- knoflook even meebakken en dan de tomaatstukjes toevoegen.
- flink veel zwarte peper en een mespuntje trassi erbij en maggiblokje.
- roerbak de spercibonen mee.
- blus af met veel water, zodat je een soep krijgt met veel meer water dan spercibonen.
- voeg extra maggiblokjes, zout of bouillon toe.
- per persoon een klein stukje zoute vis nemen en deze even in de olie bakken. Ze is echt heel zout, dus je hebt maar een klein stukje per persoon nodig.
Schep witte rijst in een diep bord, doe er wat van de bonensoep overheen en serveer er een klein stukje gebakken zoute vis bij. Je kunt er iedere keer een stukje van afscheuren tijdens het eten om de enigzins flauwe soep lekker te maken. Heel eenvoudig, maar erg lekker.
Tip: strooi wat gefruite uitjes over de soep en geef er een hete sambal bij.
Meer groenten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten