Aardappelen met massala

Wil je snel een vegetarisch gerecht maken of een aanvulling voor je vleesgerecht? Dan is dit gerecht makkelijk en gezond! Aardappelen worden in Suriname als groenten gebruikt en als bijgerecht bij de rijst gegeten.












Ingredienten
- 500 gram aardappen of meer (ligt aan het aantal personen)
- kleine rode ui
- 2 teentjes knoflook
- tomaat
- maggiblokje
- 1 eetlepel massala (of meer als je meer aardappelen gebruikt)
- zout
- zwarte peper
- beetje zonnebloemolie
- gele madame Jeanette peper (niet open laten gaan)
- wat gesneden verse selderij

Bereiding
- Aardappelen het beste even voorkoken met zout tot ze half gaar zijn en dan in stukken snijden.
- verhit de olie en bak hierin de fijngesneden ui, daarna de knoflook toevoegen.
- tomaat in stukjes erbij doen met het maggiblokje, zwarte peper en de massala en even zacht laten bakken.
- bak de stukken aardappel dan even mee en doe er daarna wat water bij.
- leg de gele peper bovenop en laat het gerecht sudderen tot de aardappels gaar zijn.
- op het einde schep je er de fijngesneden selderij doorheen en haal je de peper er uit.

Tip: met massala wordt in Suriname de Surinaamse kerrie bedoeld die je in de Surinaamse toko kunt kopen. Als het gerecht nog kruidiger wilt, kun je nog wat extra komijn- en korianderpoeder toevoegen.

Meer aardvruchten

1 opmerking: