Foto: Osopatu |
Ingrediënten:
- 2 groene bakbananen
- 1 of 2 kleine zoete cassaves
- 2 liter water
- 100 gr. zoutvlees
- schenkel en eventueel wat soepvlees
- eventueel een kleine gedroogde vis voor meer smaak
- 1 fijngesneden ui
- 2 fijngesneden tomaten
- paar takje fijngesneden selderij
- 5 pimentkorrels
- 1 verse madame Jeanette peper
- 1 ei
- 2 dl kokosmelk
- bouillonblokjes naar smaak
- zwarte peper
- boter of zonnebloemolie
Bereiding:
- Het zoutvlees wassen en uitkoken.
- Breng het water aan de kook, doe er de ui, pimentkorrels, selderij, de gewassen vis, de schenkel, bouillonblokjes en eventueel het soepvlees bij. Leg de verse peper er in.
- Na een half uur de vellen en graten van de vis verwijderen en de vis in kleine stukjes terugdoen in de bouillon.
- Laat de bouillon koken tot het vlees gaar is en haal de schenkel er uit.
- Schil de bananen en de cassave en rasp deze.
- Voeg het ei, zwarte peper en zout toe aan de massa.
- Het zoutvlees in heel kleine stukjes fijnsnijden en bakken in de boter of olie met de kleingeneden tomaat.
- Doe dit mengsel door de geraspte cassave en bananen met wat peper en zout. Maak hier balletjes van.
- Met behulp van 2 lepels één voor één de balletjes in de kokende bouillon laten glijden, let daarbij op dat de bouillon blijft borrelen.
- Haal de verse peper op tijd uit de bouillon. Let op dat de peper niet stuk kookt in de soep, want anders wordt het te heet.
- Doe de kokosmelk bij de bouillon. (U kunt een blikje nemen, maar het lekkerste is zelf kokosmelk maken van verse gerastpe kokosnoot. Ook kunt u van gedroogde kokos zelf kokosmelk maken door de kokos te laten wellen in kokend water. Daarna goed uitknijpen boven een bakje, zodat de kokosmelk wordt opgevangen.)
- Laat alles nog 20 minuten koken en voeg eventueel extra bouillonblokjes, zout en peper toe. Mocht de soep te dik worden, doe er dan nog wat water bij.
Tip: Mocht je geen gedroogde vis kunnen krijgen, neem dan een handvol gedroogde garnalen. Was ze eerst en week ze daarna even en wrijf ze fijn. Bak ze dan met het zoutvlees, waarna ze door de balletjes gaan.
Meer soepen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten