Gevulde sopropo


Sopropo is een populaire Surinaamse groenten en smaakt een beetje bitter. Je kunt de sopropo ook uithollen, vullen met gehakt en daarna stoven in een sausje. Heerlijk bij witte rijst!











Benodigdheden:
- 2 of 3 sopropo’s
- 250 gram gehakt
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 tomaat
- 2 sneetjes brood
- melk
-1 ei
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- snufje nootmuskaat
- zwarte peper
- scheutje ketjap
- bouillonblokjes
- mespuntje aji-no-moto
- 1 Madame Jeanette peper
- olie
- paar takjes selderij
- mespuntje suiker

Bereiding:

- De sopropo's wassen, doormidden snijden in 2-3 stukken en uithollen (eventueel met een appelboor). Kook de sopropo daarna in ruim water en wat zout ongeveer 10 minuten voor. Laat ze uitlekken.
- Vemeng het gehakt met de helft van de fijngesneden ui, zwarte peper, nootmuskaat, de ketjap, fijngesneden selderij, 1 verkruimeld bouillonblokje (eventueel nog wat extra zout erbij) en het ei. Week het brood in de melk en meng dit door het gehaktmengsel. Hou je van pittig, doe er dan nog wat fijngesneden peper doorheen.
  - Vul de sopropo met het gehaktmengsel.
  - Verhit wat boter of olie en bak de gevulde sopropo rondom. Haal ze daarna uit de pan en leg ze even apart op een bord.
  - Bak in de overgebleven olie het mespuntje suiker, daarna de knoflook, de rest van de ui, de fijngesneden tomaat en doe er dan nog een bouillonblokje, aji-no-moto en tomatenpuree bij. Voeg nog wat zwarte peper toe en blus dan af met een glas water. Leg in deze jus de sopropo terug en doe er een verse madame jeanette peper bij en laat het geheel nog 20-30 minuten stoven tot het goed gaar is. Doe er op het laatst nog een takje fijngesneden selderij bij.
 
Tip 1: Je kunt ook paneermeel gebruiken om het gehakt te binden, i.p.v. brood dat geweekt is in melk.
Tip 2: Voor extra smaak kun je ook nog wat vissaus gebruiken.
Tip3: Heb je liever kip, dan kun je ook fijngemalen kipfilet gebruiken.

Meer groenten.

De beste afslankmiddelen op een site












Geen opmerkingen:

Een reactie posten