Vis kun je heel lekker combineren met massala (kerrie) en vruchten. In dit recept wordt groene mango gebruikt. Je kunt de vis eerst even apart krokant bakken, maar heb je weinig tijd, dan kun je hem ook gewoon in het gerecht meebakken.
Ingredienten:
- 1 pond kabeljauw of andere stevige vis
- 1/2 fijngesneden ui
- 2-3 teentjes fijngesneden knoflook
- 1/2 fijngesneden tomaat
- 1/2 theelepel Aji-No-Moto
- 1 volle eetlepel Surinaamse kerrie (massala)
- bouillonblokjes naar smaak
- 1 surinaamse peper
- 1 groene mango
- bloem
- 1 1/2 kopje water
- olie
- eventueel 2 kerrieblaadjes
Bereiding:
- Snij de vis in stukken en wrijf ze in met wat bloem en bak ze wat aan in olie.
- Haal ze uit de pan en laat wat olie over om de kruiden te bakken.
- Bak de ui en knoflook in de hete olie en doe er dan de tomaat en aji-no-moto bij, samen met de bouillonblokjes. Goed doorbakken en voeg dan de massala toe.
- Doe de peper er in zijn geheel bij en zorg dat deze niet open gaat. Hou je wel van heet eten, gebruik dan een halve in stukjes gesneden peper en bak deze mee.
- Doe er de gesneden mango bij (en eventueel kerrieblaadjes of laurierblaadjes) en laat het even smoren.
- Dan kan de gebakken vis erbij.
- Voeg het water toe en laat het geheel nog 5 minuutjes stoven tot alles goed ingetrokken is. Serveer met witte rijst en een frisse salade!
Tip: Strooi wat verse gesneden korianderblaadjes over het gerecht als je het gaat opdienen.
Meer visgerechten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten