In het Caribisch gebied is rijst met bonen een populair gerecht. Je kunt het gerecht eenvoudig maken, zonder toevoeging van vet of de rijst met de bonen bakken. In dit eenvoudige recept wordt de rijst gekookt met de bonen, kokos en kruiden en wordt de rijst gebruikt als basis. Je kunt er gebakken kip of vis bij eten. De video van de Caribbean Cooking School laat zien hoe het moet!
Ingrediënten:
- 1 kilo rijst
- 2 blikken kidneybonen
- 3 teentjes knoflook
- 1-2 rode uien
- 1 Surinaamse peper of een paar stukjes van de peper en nog extra peper om in zijn geheel mee te laten stoven
- blikje kokosmelk of 1/4 deel van een blok kokos-crème
- zout
- takje tijm
- lente-uitjes
Bereiding:
- Verhit een grote pan en doe hier de kidneybonen in.
- Doe er de kokosmelk of het stuk van de kokos-crème bij.
- Voeg de fijngesneden knoflook, de tijm en een paar fijngesneden stukjes van de peper toe.
- Dan de fijngesneden ui erbij en de fijngesneden lente-uitjes.
- Voeg water toe (als je een kilo rijst gebruikt, gebruik dan ruim een liter water en kijk of er nog meer bij moet als de rijst wordt toegevoegd).
- Breng aan de kook en voeg een halve eetlepel zout toe en leg eventueel een extra Surinaamse peper in het water (zorg dat deze tijdens het koken niet open gaat!!).
- Was de rijst een paar keer tot het water helder is. (hierdoor zal ze minder gaan kleven)
- Voeg de rijst toe en kijk of er genoeg water in de pan zit (het water moet 2-3 cm boven de rijst staan)
- Laat alles aan de kook komen en zet de rijst dan 15 minuten afgedekt op het laagste vuur.
- Kijk na een kwartier of er meer water bij moet.
- Laat de rijst nog 10 minuten verder garen.
Rubriek: rijstgerechten
Tip: Je kunt ook kippenbouillonblokjes gebruiken in plaats van zout.
Video Caribbean Rice with beans
Geen opmerkingen:
Een reactie posten