Ingrediƫnten:
- 2 kroppen andijvie
- 2-3 teentjes knoflook
- 1 fijngesneden rode ui
- maggi-of kippenbouillonblokjes naar smaak
- 1/2 fijngesneden tomaat
- mespunt suiker
- mespunt aji-no-moto
- zwarte peper
- stukje Surinaamse peper (met of zonder zaadjes)
- 1 blikje cornedbeef
- zonnebloemolie
Bereiding:
- Als je geen kant en klare voorgesneden andijvie gebruikt, was dan de andijvie een paar keer goed uit, zodat eventueel zand wordt verwijderd. Snij daarna de andijvie in repen.
- Fruit de gesneden ui, knoflook, suiker en fijngesneden peper in een paar eetlepels hete olie.
- Voeg dan de gesneden tomaat toe met de zwarte peper en de bouillonblokjes en bak dit even door.
- Voeg dan het blikje corned beef toe en prak de corned beef fijn totdat ze helemaal fijn is.
- Bak de corned beef tot alles goed door elkaar gemengd is.
- Voeg de aji-no-moto toe.
- Op het laatst de gesneden andijvie toevoegen en kort roerbakken. Mocht er teveel vocht vrijkomen, bindt dan de saus met wat allesbinder of met een maizena-papje van wat kookvocht.
Rubriek: groenten
Rubriek: groenten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten