Bij de roti hoort een sambal van Madame Jeanette pepers. Deze sambal is erg heet, maar de smaak is heerlijk en een roti zonder sambal is niet compleet. Koop de pepers op de markt of in een Surinaamse toko, dan zijn ze goedkoper dan bij de supermarkt.
Ingredienten:
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- een flinke hoeveelheid rode Madame Jeanette pepers
- scheutje azijn
- sap van 1 citroen
- eetlepel suiker
- zout naar smaak
- scheut zonnebloemolie
Bereiding:
- Haal de steeltjes van de pepers en doe ze in een blender of staafmixer.
- De geschilde uien en knoflook erbij doen en helemaal fijnmalen. Dan de azijn, suiker en het zout toevoegen met een scheutje zonnebloemolie.
- Citroensap er doorheen roeren.
- Je kunt zelf naar eigen smaak varieren door wat meer of minder van de verschillende ingredienten toe te voegen.
- Als je gele Madame Jeanette pepers gebruikt is het ook lekker om 2 grote tomaten toe te voegen. Deze maal je samen fijn met de pepers. De tomaten kunnen ook gebruikt worden als je de rode variant gebruikt.
De sambal kun je bewaren in een schone afgesloten pot in de koelkast.
Meer sambal/chutney
deze zambal is echt lekker maar je kunt hem ook anders gebruiken! zoals bij de nasi of bami
BeantwoordenVerwijderenWat is een flinke hoeveelheid peper?
BeantwoordenVerwijderenDe Surinaamse pepers zijn heel erg heet. Als je daar niet van houdt, kun je 2-3 pepers gebruiken en de zaadjes verwijderen. Gebruik dan wel tomaten om hoeveelheid te krijgen. Probeer dus zelf even uit wat lekker is en varieer de respectievelijke hoeveelheid pepers en tomaten naar smaak.
BeantwoordenVerwijderenPfff wat een hete sambal! Maar wel lekker!
BeantwoordenVerwijderen