Sardientjes in tomatensaus op zijn Surinaams

Sardientjes in tomatensaus worden in Suriname ook gegeten bij de rijst. Ze worden gebakken met ui, knoflook en peper en er worden vaak stukjes gefrituurde aardappel aan toegevoegd. In Suriname wordt het flink gepeperd gegeten. Het is een eenvoudig recept wat je snel kunt maken als je geen zin hebt om uitgebreid te koken.







Ingredienten:
- blik sardientjes in tomatensaus
- 1/2 rode ui
- 1/2 tomaat
- 2 teentjes knoflook
- gele madame Jeanette peper
- zout en zwarte peper
- 2 aardappels
- paar takjes verse selderij
- zonnebloemolie

Bereiding:
- Snij de ui, knoflook, peper en tomaat in stukjes. Haal de zaadjes uit de peper als je het niet te heet wilt en gebruik dan een klein stukje van de peper. Wil je het helemaal niet heet, dan kun je de peper in zijn geheel toevoegen en laten meestoven, zonder dat hij open gaat.
- Schil de aardappels en snij ze in kleine blokjes of partjes en bak ze krokant in de olie. Leg ze even apart.
- Bak de gesneden ui, knoflook en peper in een paar eetlepels olie en voeg dan de stukjes tomaat toe.
- Als de tomaat zacht is doe je er de stukjes sardines bij en bak ze even mee tot ze heet zijn.
- Doe er de rest van de tomatensaus bij en op het laatst de stukjes gebakken aardappel en de fijngesneden selderij. Goed omroeren, even laten sudderen en afmaken met zwarte peper en eventueel nog wat zout.

Meer visgerechten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten