Gewokte biefstukreepjes met broccoli met een Surinaams tintje

Biefstuk is heel geschikt om te wokken. Heb je weinig tijd en wil je toch een snelle gezonde maaltijd op tafel zetten? Probeer dan eens dit recept, waarin de reepjes biefstuk, gekruid met 5-kruidenpoeder, pepers en broccoli een heerlijke combinatie vormen.






Ingredienten:
- biefstuk naar hoeveelheid personen
- roosjes broccoli naar hoeveelheid personen
- 1/2 fijngesneden ui
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- 3 spaanse pepers of een fijngesneden Surinaamse peper als je van heet houdt
- 1 eetlepel zoute ketjap
- zwarte peper
- 1/2 of afgestreken theelepel 5-kruidenpoeder
- zout en bouillonblokjes of poeder (zie helemaal onderaan dit recept)
- 1 theelepel suiker
- schijfje verse gember
- olie

Bereiding:
- snij de biefstuk in lange, dunne reepjes en bestrooi ze met zout en zwarte peper
- verdeel de broccoli in roosjes en stoom of kook deze beetgaar met water en zout. Laat uitlekken.
- verhit de olie in een wok en laat deze heel heet worden.
- bak eerst de ui even op hoog vuur tot ze gaat geuren en doe er dan de pepers, gember, suiker en knoflook bij.
- vervolgens doe je er de reepjes biefstuk bij en bak alles even goed om en om.
- voeg het 5-kruidenpoeder toe en het bouillonpoeder/blokje of zout toe.
- wok dit alles kort tot het vlees gaar is en doe er dan de ketjap bij.
- voeg de broccoli toe en roer alles goed door elkaar.
Eet dit gerecht met witte rijst.

Tip: het is ook erg lekker om er wat gesneden shiitake paddestoelen aan toe te voegen.
Meer vleesgerechten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten