Gerookte makreel op zijn Surinaams

Makreel is een gezonde vissoort en er zijn veel recepten te vinden met verse makreel. Dit kost echter wat meer tijd om de vis eerst te bakken. Een alternatief is om gerookte makreel te gebruiken. Het gerecht wordt bereid met verse Surinaamse peper en smaakt heerlijk op een broodje!







Het is echter nog veel lekkerder om de makreel tot een eenvoudig gerecht te bewerken. Je kunt dit dan natuurlijk tussen een Surinaamse broodje stoppen, maar ook eten met witte rijst.

Ingredienten:
- hoeveelheid gerookte makreel naar het aantal personen
- 1 rode ui
- stukje gele of rode madame Jeanette peper
- 2-3 teentjes knoflook
- zwarte peper en zout
- beetje zonnebloemolie
- halve tomaat
- takje selderij

Bereiding:
- De makreel schoonmaken, graten verwijderen en de schone stukken opzij leggen.
- Verhit de olie en bak hierin de fijngesneden ui.
- Als de ui lichtbruin wordt doe je de knoflook en de verse peper erbij en dan de fijngesneden tomaat. Kijk uit met de hoeveelheid peper. Hou je van heel erg heet, dan kan de hele peper in stukjes erbij. Zo niet, hou het dan bij een paar kleine stukjes van de peper.
- Alles even bakken (tot de tomaat zacht is) en dan de stukken makreel erdoorheen roeren en even meebakken. Het hoeft niet lang te bakken, als het geheel maar een beetje droog gebakken is.
- Maak het op smaak met zwarte peper en zout.
- Op het eind kun je een klein beetje fijngesneden selderij toevoegen, maar dat is niet noodzakelijk.

Meer visgerechten.

5 opmerkingen:

  1. Surinaams Eten!1 maart 2011 om 13:07

    Met rijst en groenten of op een surinaams broodje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb dit een keer geprobeerd, maar krijg het lang niet zo lekker als die ze in de toko verkopen. :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Waarschijnlijk bedoel je de gebakken makreel in een rode pepersaus? Dat is een ander Indonesisch gerecht (bijv. bumbu bali, pepesan of bumbu rujak).

    BeantwoordenVerwijderen