Paksoi met Chinese paddestoelen

Paksoi kun je op veel manieren bereiden. In dit recept worden Chinese paddestoelen gebruikt, ook wel muizenoortjes genoemd. Ze geven een lekkere smaak aan het gerecht samen met de oestersaus. Je kunt ze ook bereiden met verse shiitake paddenstoelen. Deze zijn erg goed voor het verlagen van je cholesterol!









Ingredienten:
- paksoi naar hoeveelheid
- 5-7 gedroogde chinese paddestoelen of een bakje verse shiitake.
- ui en knoflook
- stukje verse gember
- oestersaus
- zout naar smaak
- zwarte peper
- olie

Bereiding:
- de Chinese paddenstoelen moeten worden geweekt in kokend water, ongeveer een kwartier.
- paksoi goed wassen en laten uitlekken. In grove stukken snijden.
- paddenstoelen in reepjes snijden.
- olie in een wok verhitten en daarin eerst de gesneden ui lichtbruin bakken en dan de paddestoelen.
- voeg de gember (geraspt) en knoflook toe.
- even doorbakken en dan de paksoi toevoegen en goed omroeren.
- voeg een scheutje oestersaus en wat zout en zwarte peper toe.
- als alles goed is omgeroerd, gelijk het vuur uitzetten, want de groenten moeten knappend blijven!

Tip: Je kunt er een extra Surinaams tintje aan geven door er nog een mespuntje 5-kruiden poeder aan toe te voegen.

Meer lezen over groenten.

1 opmerking: